BÜYÜK HEDEFTE AVRUPA’YI VURACAK

Yalıkavak Belediyesi Spor kulübü adıyla bölgede yaşayan gençlerin spora yönlendirilmesini sağlamak amacıyla Yalıkavak Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Yalıkavak Spor Kulübü, bu sezon da hentbol ve futbol branşlarında mücadele etmek için gün sayıyor. Futbol ve hentbol branşlarında hepsi Yalıkavak’ta yaşayan toplam 100 sporcuyu bünyesinde barındıran Yalıkavak Spor Kulübü, A Takımda 16, Yıldızlar kategorisinde 20 ve minikler kategorisinde 24 lisanslı sporcuyla hentbol branşında, Genç Kategoride U11, U12, U13, U14 olmak üzere 40 lisanslı sporcusuyla da Futbol Branşında başarısını bu sezon da devam ettirmeyi amaçlıyor.

En önemli amacı, gençleri spora yönlendirerek, ülkesine ve ailesine faydalı bireyler yetiştirmek olan Yalıkavak Spor Kulübü bünyesinde, tenis kortları ve fitness spor salonları ile Yalkavak’ta 7’den 70’e yaşayan herkesin faydalanabileceği tesisler bulunuyor. Kuruluş amacı gençleri spora kazandırarak profesyonel ve düzenli bir yaşam tarzına sahip olmalarını sağlamak olan Yalıkavak Spor Kulübü, Yalıkavak’ta yaşayan gençlerin geleceklerine katkıda bulunmak ve kulübün adını en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamayı hedefliyor.

Yalıkavak Spor Kulübü Mehmet Esen’in başkanlığında, başkan yardımcısı; Selim Yıldız, Sayman; Başar Bıyıklı, Genel Sekreter; Hayrullah Kayacan, yönetim kurulu üyeleri; Ayhan Cömert, Ali Gökengin, İzzettin Oğuz, Soner Günaçtı  ve Serkan Çınar’dan oluşan 9 kişilik yönetim kurulu tarafından yönetiliyor.

Futbol Branşında  Serdar Kaya, Hentbol branşında ise Gökhan Ceylan, Mehmet Deniz, Ersin Baran gibi konusunda uzman hocaların antrenörlüğünü yaptığı takımın, kısa vadedeki amacı, 2017-2018 sezonunda halen cesur ve özverili bir mücadele sürdürdükleri Bayanlar Hentbol 1. Ligi’nden süper lige tırmanmak olan Yalıkavak Spor’un, uzun vade hedeflerinde ise, Bayanlar Hentbol Liginde süper lig şampiyonluğu ve Avrupa Kupalarında üst sıralarda hem, Yalıkavak hem de Türk Bayrağını bir arada dalgalandırmak bulunuyor.