Bodrum’un hentbol sahalarındaki yıldız temsilcisi Yalıkavakspor Bayan Hentbolcuları, bugün çok anlamlı bir günü kutluyorlar. Kuruldukları ilk günden bu yana yükselen başarı grafikleriyle Bodrum’un gururu olan, her maçlarında tribünlerden yükselen alkış sesleriyle soyunma odasına dönen Yalıkavakspor Hentbol kulübü, bu gün Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar Birinci Ligi’ne çıkışlarının yıl dönümünü kutluyorlar.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında takımıyla ve kulübüyle gurur duyduğunu belirten Yalıkavakspor Kulübü Başkanı Mehmet Esen şunları söyledi.

“2008 yılında, Yalıkavak’ta, tamamı beldede yaşayan sporcularımızla yolculuğumuz başladı. Azmimiz, çabamız ve hentbol aşkımızı yanımıza alıp ayağımızın “tuzuyla” sahalara adımımızı attık.

Şampiyonluk hayalimiz değil; her zaman amacımızdı. Kurulduğumuz ilk günden bu yana 10-12 yaş kız çocuklarından oluşan hentbol takımımızla alt yapı faaliyetleri kapsamında miniklerde 2 kez Türkiye şampiyonu olduk. Küçükler ve Yıldızlar kategorilerinde 2 kez Türkiye ikincisi olduk. 8 sporcumuz Milli takıma çağrıldı, bir sporcumuz Plaj A Milli Takımında oynamaya başladı. Bu başarıların hiç biri tesadüf değildi; azmimiz ve çalışmamızın hediyesiydi.

2014 yılına dek Yalıkavak Belediyesi’nin, bu tarihten sonra ise Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle yolumuza devam ettik. İmkânsızlıklardan yılmadık, amacımızı hiç unutmadık. Sporcularımız, antrenörlerimiz, yönetim kadromuz ve destekçilerimizle kocaman bir aile olup hedeflerimizi birer birer gerçekleştirdik.

3 sene önce 28 Mart’ta yani bugün Play off yükselme grubu dörtlü finallerde Altay, Kastamonu Artsam  ve Ankara Metropol takımları ile yaptığımız başarılı karşılaşmalar neticesinde birinci lige yükselme başarısını elde ettik. 2016-2017 sezonunda 1. Lig’deki mücadelemizin yanı sıra Türkiye Kupası yolunda çeyrek finale yükselerek Muğla’yı hentbol liglerinde temsil eden tek bayanlar takımı olduk.

İlk ve daimi amacımız desteklerinize layık olup bölgemizi en iyi şekilde temsil edebilmek. Sonraki amacımız ise profesyonel anlamda gelişip yerli yabancı oyuncu transferleri ile çıtayı yükseltmek, Türkiye Süper Ligi ve Avrupa Liglerinde mücadelemizi sürdürmek.

Denizin kızları adını Türkiye’ye duyurmak için azimle çalışıyoruz. Desteğiniz, sevginiz ve güveniniz için hepinize teşekkür ederiz.”